side-area-logo
Ivo Dolničar
Ivo Dolničar učitelj joge
Ivo je posvećen učitelj joge. Joga filozofijom bio je inspirisan još iz ranijih dana. Oduševljen načinom na koji joga deluje na život pojedinca odlučio je da i sam postane instruktor joge. Kurs za obuku joga instruktora završio je u Vidya Yoga školi - školi joge Dragana Lončara u Beogradu 2012. i postaje Sertifikovani instruktor Hatha joge po međunarodnom standardu YTTC 200.
Bojana Žikić
Bojana Žikić učitelj joge
Sa jogom se prvi put susreće u studentskim danima i joga od tada postaje veliki deo njenog života. U početku kao vid rekreacije i opuštanja a kasnije i kao životni put i stalno otkrivanje sebe i istraživanje sopstvenih granica.

Ivo Dolničar

Ivo je posvećen učitelj joge. Joga filozofijom bio je inspirisan još iz ranijih dana. Oduševljen načinom na koji joga deluje na život pojedinca odlučio je da i sam postane instruktor joge. Kurs za obuku joga instruktora završio je u Vidya Yoga školi – školi joge Dragana Lončara u Beogradu 2012. i postaje Sertifikovani instruktor Hatha joge po međunarodnom standardu YTTC 200.

Odmah po završetku obuke za instruktora počinje da drži redovne časove joge u Vidya Yoga centru, a zatim i u Yoga studiju S.Čolic gde paralelno drži i časove joge zaposlenima u UNDP-u. Ubrzo nakon toga prelazi u Wabi Sabi Yoga studio gde drži raznovrsne časove joge i gde ljudima prenosi ljubav prema jogi koju je i sam otkrio.

Iste godine završava i fakultet za sport i turizam-TIMS u Novom Sadu i stiče zvanje Operativni trener joge. Zajedno sa Bojanom Žikić ušestvuje i kao asistent u obuci za joga instruktore u Vidya Yoga školi Dragana Lončara.

U jedan čas joge Ivo potpuno unosi sebe, pa su stoga njegovi časovi aktivni, od fizičkog do mentalno emotivnog nivoa. Tokom jednog časa, Ivo ljudima prenosi vrhovno znanje joge i mudrost starih jogija, trudeći se pritom da ljudima pojača svesnost o telu, emocijama, o načinu na koji misli utiču na telo i na sve ostale aspekte ljudske ličnosti. Pored grupnih časova drži i individualne časove.

Ivo je posvećen  stalnom usavršavanju, traganju i učenju te stoga pohađa razne radionice, kurseve i seminare iz oblasti Hatha joge, Nada joge, Kundalini joge po učenju Yogi Bhadjana, meditacije i drugih srodnih oblasti. Bavi se meditacijom i pranavidyom.

Po profesiji je diplomirani pravnik.

“Uvek polazim od tela. Prvo moramo da osvestimo svoje telo. Da naučimo da volimo i prihvatimo svoje telo u sadašnjem trenutku, a onda se čarolija joge dešava sama po sebi. I to je nešto što morate otkriti sami. Ako ne znate gde ste sada, pitajte svoje telo – ono je uvek u sadašnjosti.”

“Rast, istraživanje, prepuštanje i uživanje…. to je za mene joga.”

Bojana Žikić

Sa jogom se prvi put susreće u studentskim danima i joga od tada postaje veliki deo njenog života. U početku kao vid rekreacije i opuštanja a kasnije i kao životni put i stalno otkrivanje  sebe i istraživanje sopstvenih granica.

Diplomirala je geodeziju na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, ali život i intuicija vode je u drugom smeru. 2011. godine završava Vidya Yoga školu – školu joge Dragana Lončara u Beogradu  i postaje Sertifikovani instruktor Hatha joge po međunarodnom standardu YTTC 200.  Iste godine završava i Letnju školu joge u Poreču i kurs za meditaciju u Vidya joga školi. Iste godine osniva i Wabi Sabi Yoga studio.

2011. paralelno sa poslom kojim se bavi radi i kao instruktor joge u Wabi Sabi Yoga studiju,
2012. u Francuskoj,  inicirana u Tibetanski tantrički budizam, u tradiciji Karma Kagju od strane 17. Karmape Trinlay Thaye Dorje-a,
2012. ušestvuje i kao asistent u obuci za joga instruktore, generacije 2012-2013, u Vidya Yoga školi Dragana Lončara, zajedno sa Ivom Dolničarom.
2012. pohađa kurs meditacije u školi Dragana Lončara,
2013. pohađa kurs kundalini joge u Beogradu po učenju Yogi Bhadjana,
2013. napušta posao kojim se bavi i potpuno se posvećuje podučavanju joge.

Kroz svoju praksu podučavanja joge Bojana radi sa ljudima različitih profila. Ima višegodišnje iskustvo u podučavanju joge u korporacijama i javnim preduzećima, kao i u individualnom radu i radu sa grupama. 
Drži jogu i na engleskom jeziku.

 

Pored iskustava u jogi stiče i brojna iskustva u raznim pravcima rada na ličnom rastu i  razvoju, utemeljenim bilo u zapadnoj nauci ili u istočnoj tradiciji. Pored joge, u životu je inspirišu i vode: tantra, meditacije kroz ples i pokret, osvešćivanje sebe kroz body-mind (telesnu) psihoterapiju.  Stalno usavršava svoje znanje i joga praksu kroz razne kurseve, radionice i seminare.

Na putu joge, Bojani je glavni vodič sopstveno telo kao i intuicija, a najveća privilegija je ta što ljude vodi kroz taj svet, svet otkrivanja, radosti, prihvatanja.